Krasniqi takon përfaqësuesit e Sindikatës së “Ferronikelit”, flasin për gjendjen e vështirë pas ndërprerjes së prodhimit

13 tetor 15:18

 

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Memli Krasniqi, bashkë me kryetarin e Drenasit, Ramiz Lladrovci kanë zhvilluar takim me Sindikatën e Pavarur të Punëtorëve të kompanisë “Ferronikeli”.

Në këtë takim, të mbajtur në Drenas, përfaqësuesit e kësaj sindikate shprehën shqetësimin për ndërprerjen e plotë të prodhimit të këtij gjiganti metalurgjik, si pasojë e rritjes së çmimit të energjisë dhe neglizhencës së Qeverisë për t’u përballur me këtë krizë energjetike, gjë që i ka vënë në situatë të pasigurisë rreth 1 000 punëtorë të punësuar aty dhe rreth 1 500 punëtorë tjerë të punësuar indirekt.

Krasniqi ka shprehur shqetësimin e tij në lidhje me neglizhencën e qeverisë ndaj kësaj çështjeje dhe paaftësisë së saj për të vepruar shpejtë, që reflektoi me ndërprerjen e punës së “Ferronikelit”.

“Mijëra punëtorë të ‘Ferronikelit’, janë në pritje të gjetjes së zgjidhjes sa më të shpejtë për rifillimin e punës së fabrikës. Është përgjegjësi e Qeverise që te gjej zgjidhje për punëtorët qe varen nga puna e ‘Ferronikelit’”, ka thënë Krasniqi.

Në takim, përfaqësuesit e Sindikatës së Pavarur të Punëtorëve të kompanisë “Ferronikeli” kanë kërkuar nga PDK-ja, si lidere e opozitës, që çështja e tyre të trajtohet edhe në nivelin qendror.

Ndërsa Krasniqi ka thënë se PDK-ja do ta trajtojë këtë çështje si interes i veçantë, jo vetëm për punëtorët, por edhe përkrahjen e veprimtarisë prodhuese, për eksportuesin më të madh të Republikës së Kosovës.

“E vlerësuam lartë veprimin sindikal, në mbrojtjen e interesit të punëtorëve, në situatën e rëndë si kjo, ku kërkohet zgjidhje sa më e shpejtë për rifillimin e punës së ‘Ferronikelit’, përkundër sjelljes së papërgjegjshme të Qeverisë edhe ndaj shkresave dhe kërkesave të tyre”, është shprehur Krasniqi.

Ai ka thënë se tash e sa ditë kanë alarmuar për ngritjen e çmimeve të energjisë në bursat ndërkombëtare, por qeveria nuk ka ndërmarrë asnjë plan për te siguruar furnizim te pandërprerë me energji elektrike, veçanërisht gjate sezonit te dimrit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministria e Shëndetësisë (MSh) ka njoftuar se në 24 orët…