Ministria dhe AVUK-u nuk e qartësojnë cilësinë e miellit “Fellini”

13 korrik 2018 | 16:18

Mielli i bardhë “Fellini” është njëri ndër më të konsumuarit nga familjet në Kosovë.

Por, ky miell që shitet në shumicën e marketeve kosovare, sipas Shoqatës së Mullistëve të Kosovës (ShMK) shkakton konfuzitet te konsumatorët.

Kjo shoqatë ka bërë një ankesë në Ministrinë e Tregtisë dhe Industrisë (MTI) , nga e cila ka kërkuar të hetojë nga vije mielli “Fellini”.

Kjo kërkesë vije pasi sipas mullistëve, në tiketat që i bashkëngjitën paketimit, herë figuron që mielli është prodhuar në Gjermani, herë në Bosnja e Hercegovinë e herë në Serbi,

Prandaj, ata kanë kërkuar nga Ministria e Tregtisë dhe Industrisë që përmes Inspektoratit të ndaloj shitjen e këtij produkti, derisa të plotësohen kushtet ligjore që dëshmojnë kualitetin dhe të dhënat që janë në interes të konsumatorit.

Në kërkesën që mullistët i kanë bërë MTI-së është thënë:

Shoqata e përpunuesve të grurit e njohur si Shoqata e Mullisëve të Kosovës (ShMK) me qëllim të mbrojtjes së të drejtave të konsumatorit ju drejtohet ministrisë suaj me shqetësimin në vijim:

Në tregun e Kosovës është duke u shitur tash e sa kohë një produkt i njohur me brendin “Fellini” në paketim prej 5 dhe 1 kg në deklaratën e secilës informatat në lidhje me produktin janë të cekura qëllimisht në formë konfuze dhe të pasaktë.

Ajo që është edhe më e rëndësishme, askund në ambalazhe nuk është cekur se kush është prodhuesi, emri i subjektit prodhues, adresa, etj.

Kjo informatë është e obligueshme ligjërisht të jetë e vendosur dhe mungesa e saj lë hapësirë për të dyshuar në këtë produkt jo vetëm në aspektin e kualitetit por edhe në aspektin e ndonjë arsye tjetër të shmangies nga detyrimet e importit!

Megjithëse kemi tentuar të marrim edhe një qëndrim të MTI-së për miellin e importuar, mirëpo të njëjtit nuk i janë përgjigjur pyetjeve të redaksisë.

Kurse, drejtori ekzekutiv i Shoqatës së Mullisëve të Kosovës, Muhamet Farizi ditë më parë kishte thënë për “Indeksonline” se mielli i Serbisë ka filluar të tregtohet në emër të miellit të Bosnjës, duke hyrë kështu në Kosovë pa tatim.(klankosova).

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Robert Lewandowski dhe Karim Benzema mund të shkëmben në këtë…