Ndërron jetë veterani i arsimit prof. Sahit Sahitaj

25 prill 2024 | 09:51

Ndërroi jetë veterani i arsimit Prof. Sahit Sahitaj, njeriu që kontribuoi në arsimim të brezave të shumtë.

I ndjeri ka qenë i padeshiruar për ish sistemin represiv Milosheviqjan.

Bazuar në këtë fakt ai suspendohet nga puna në vitin 1981-91, në atë periudhë shërbente si mësimdhënës i gjuhës shqipe

Po ashtu dha kontribut për avansim të çeshtjës kombetare në Komunen e Suharekës dhe mbarë Kosovën.

Në vitin 1991 burgoset për shkak se doli
kundër arsimimit me planprograme serbe.

Varrimi i Prof. Sahit Sahitaj bëhet me
daten 25.04.2024 në ora 15:00 në varrezat e Fshatit Sopijë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Partia Socialdemokrate do të mbajë sot aksion pranë ndërtesës së…