Në 10-vjetorin e Pavarësisë, në Lipjan 160 persona dhurojnë gjak

17 shkurt 2018 | 18:32

Është viti i pestë me radhë që xhamia e fshatit Kraishtë në Lipjan, organizon dhurimin e gjakut për nder të pavarësisë së Kosovës.

Këtë vit, në këtë xhami kanë dhuruar gjak 160 persona, të cilët janë kryesisht banorë të kësaj komune.

Zaim Baftiu, imam në këtë xhami, ka thënë për “Radion Evropa e Lirë” se dhurimi i gjakut tashmë është bërë traditë.
Sipas tij, numri i dhuruesve të gjakut që vijnë në këtë xhami, është duke u rritur çdo vit.

Mjekët nga Qendra e Transfuzionit të Gjakut, që ishin të pranishëm në xhami, kanë thënë se aksione të tilla për dhurimin dhe grumbullimin e gjakut, duhet të organizohen edhe në qytete të tjera.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ndihma që USAID-i ka dhënë për Kosovën që nga periudha…