Nga dhuna në Kashmir janë vrarë së paku pesë vetë

20 janar 2018 | 21:30

Së paku katër civilë dhe një ushtar janë vrarë nga zjarri ndërkufitar përgjatë kufirit të kontestuar në Kashmir, kanë thënë zyrtarët e Pakistanit dhe ata të Indisë.

Një zëdhënës i ushtrisë së Indisë tha se sot është vrarë një ushtar i Indisë, derisa ka vazhduar dhuna vdekjeprurëse nga të dy palët, edhe për të katërtën ditë me radhë.

Policia e Indisë tha se tre civilë janë vrarë, po ashtu.

Ministria e jashtme e Pakistanit ka njoftuar se një civil 60 vjeçar është vrarë. Ka pasur të plagosur nga të dy palët.

India dhe Pakistanit rregullisht e akuzojnë njëri-tjetrin për shkelje të marrëveshjes për armëpshim të vitit 2003.

Nga zjarri ndërkufitar shpeshehrë ka vrasje të civilëve dhe të ushtarëve nga të dy anët e kufirit.

Dy prej tri luftërave ndërmjet fqinjëve atomikë janë zhvilluar për shkak të Kashmirit, ndaj të cilit pretendime kanë si India, ashtu edhe Pakistani.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka bërë të ditur se…