Pas aksidentit tragjik në Kroaci, Avokati i Popullit kërkon të monitorohet zbatimi i ligjeve

26 korrik 2021 | 16:48

Avokati i Popullit pas aksidentit tragjik në Kroaci ka kërkuar nga autoritetet e Kosovës që të merren seriozisht me monitorimin e zbatimit të ligjeve përkatëse, në veçanti të Ligjit të punës dhe Ligjit për sigurinë dhe shëndetin në punë.

Nga Avokati i Popullit kanë thënë se në vazhdimësi kanë përcjellë zbatimin e ligjeve përkatëse që kanë të bëjmë me kushtet e punës, sigurinë dhe shëndetin në punë, për çfarë edhe kanë hapur hetime sipas detyrës zyrtare dhe se do të dalin me konstatime dhe rekomandime konkrete për autoritetet përkatëse.

“Avokati i Popullit i Republikës së Kosovës u ka shprehur ngushëllime më të përzemërta familjarëve të viktimave të aksidentit tragjik në Sllavonski Brod, Kroaci dhe njëherësh i uron shërim të shpejtë bashkatdhetarëve tanë të lënduar në këtë aksident. Me këtë rast, Avokati i Popullit i shprehë mirënjohje autoriteteve të Republikës së Kroacisë për reagim të shpejtë dhe vënien në dispozicion të resurseve dhe kapaciteteve të saj në trajtimin e të lënduarve dhe të mbijetuarve nga ky aksident tragjik. Është koha e solidarizimit me bashkatdhetarët tanë të përfshirë në këtë aksident dhe me familjet e tyre. Avokati i Popullit u bën thirrje autoriteteve kompetente të Republikës së Kosovës që seriozisht të merren me monitorimin e zbatimit të ligjeve përkatëse, në veçanti të Ligjit të Punës dhe Ligjit për Sigurinë dhe Shëndetin në Punë”, është thënë në njoftimin e lëshuar për medie nga Avokati i Popullit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Nora Gjakova u bë pjesë e historisë së Kosovës, teksa…