PDK-ja do ta dërgojë në Kushtetuese Ligjin e Pagave, nëse nuk plotësohen kërkesat për rritje të koeficientit

04 shkurt 22:48

Shefi i Grupit Parlamentar të PDK-së, Abelard Tahir ka paralajmëruar dërgimin e Ligjit të Pagave për interprerim në isntancën më të lartë gjyqësore në vend.

“Ne kemi pasur një debat të gjatë për ligjin e pagave që nuk e caktonte koeficientin Qeveria. Tash me ligjin për buxhet e përcaktuan koeficientin 105 euro dhe ne kemi dhënë argumente se koeficienti 120 euro është i mundur për buxhetin e Republikës së Kosovës.

Ky koeficient aktual është koeficient I mjerimit, një koeficient që do ta zbrazë Kosovën, një koeficient, ku mjekët, policët e të tjerët do të kërkojnë vende të tjera të punës jashtë Kosovës, sepse kanë të papërballueshme jetën me këto paga që i marrin.

Po bëjmë të gjitha vlerësimet me juristët tanë në PDK, dhe në rast se nuk do të merren parasysh në kuadër të dy leximeve propozimet tona, atëherë do të dërgojmë në Kushtetuese ligjin e pagave”, thotë Abelard Tahiri në “Blic Interview”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Zjarri që ka rënë në kulmin e ndërtesës së Radio…