Pse është i rëndësishëm Rehabilitimi në Banjën ‘Nëna Naile’, përfitimet shëndetësore nga uji shërues i kësaj Banje, pelloides e terapive tjera..

28 gusht 2023 | 12:18

Spitali Special me Terapi Fizikale dhe Rehabilitim Banja ‘Nëna Naile’ Kllokot është e pasur me ujë pashterrshëm termomineral, i cili buron pranë Banjës Nëna Naile me temperatur deri 38°, i cili është i njohur për vetit e tij shëruese e bëjnë shumë të përshtatshëm për shërimin dhe rehabilitimin e nnumri konsiderueshëm sëmundjeve.

Për qëllime terapeutike uji termomineral i Banjës Nëna Naile përdoret si ujë për pije dhe për banjo. Larjet me ujë termomineral Banjës Nëna Naile Kllokot bëhen dy forma: lokale dhe përgjithshme. Ne ofrojmë banjo individuale dhe grupore pishinat tona  dizajnuara enkas për këtë qëllim.

Temperatuarat e ujit variojnë prej ngrohtë nxehtë. Larjet e shkurtëra me ujë ftohtë dhe freskët mineral, preferohen te disa sëmundje nervore dhe psiqike për forcimin e tonusit sistemit nervor.

Pra, uji termomineral në kombinim me pelloiden dhe duke aplikuar terapit e ndryshme fizikale si: Elektroterapia, Kineziterapia, Balneoterapia, Hidroterapia, Parafinoterapia, Termoterapia, Magnetoterapia, Terapia me laser, Mehanoterapia, Sonoterapia, Fototerapia etj., trajohen dhe shërohen këto mundje:

Sëmundjet reumatike artikulare dhe ekstra artikulare-degjenerative, inflamatore, metabolike.
Sëmundjet neurologjike Sistemit nervor: parezat dhe paralizat periferike ose qëndrore, gjendjet pas insulteve cerebro-vaskulare (sulmit tru), neuralgjitë, neurozat, depresioni etj.
Gjendjet post traumatike (pas lëndimeve kockave, muskujve, tetivave, ligamenteve,nervave)
Rehabilitimi pas frakturave, kontuzioneve, distorzioneve, luksacioneve, etj.
Intervenimet operative dhe korrektuese aparatitlokomotor,
Rehabilitimi pas amputimeve gjymtyrëve etj.
Sëmundjet Kardiovaskulare-rehabilitimi sekondar pas infarktit miokardit, sëmundjeve kronike qarkullimit periferik gjakut pa ndryshime mëdhatrofike etj.
Sëmundjet e traktit digjestiv-gastritet, duodeniti, ulcera e lukthit dhe duodenit, kolecistitet kronike etj.
Sëmundjet e sistemit urinar-inflamacionet kronike traktit urinar, mikrolitiazat etj.
Sëmundjet e lëkurës-ekzemat, psoriaza, akna vulgaris etj.
Sëmundjet gjinekologjike-inflamacionet kronike organeve gjenitale, steriliteti etj.
Zakonisht qëndrimi i pacientit/klientit preferohet jetë 10 ditor e gjatë, mënyr terapitë kenë efekt shumë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shpeshherë është kritikuar. Kurrë nuk është adhuruar aq sa futbollistët…