Ragip Xhaka: Përpjekja e Kurtit për të ndërhyrë në zgjedhjet e Zvicrës është e dëmshme dhe pëçarëse

16 shtator 21:21

Kryetari i Degës së PDK-së në Zvicër, Ragip Xhaka, i cili njëherësh është e prindi i yjeve shqiptarë të furltbollit, ka reaguar për ndërhyrjen që po përpiqet ta bëjë kryeministri kosovar Albin Kurti në zgjedhjet e shtetit zviceran.

Xhaka ka thënë se shqiptarët në Zvicër, përmes punës, kontributit dhe qytetarisë së tyre, ka vite që janë pjesë e rëndësishme dhe përbërëse e këtij shteti.

“Përfshirja e partive politike të Kosovës në zgjedhjet zvicerane, në rastin konkret e Kryeministrit të Kosovës, nuk i shërben kësaj harmonie. Në fakt, kjo ndërhyrje mund të jetë vetëm e dëmshme, duke hutuar mërgatën dhe përçarë opinionin”, tha Xhaka.

Ai ka shkruar në faqen e Degës së PDK-së në Zvicër se bashkëatdhetarët tanë duan dhe duhet të jenë të lirë që të votojnë sipas bindjeve të tyre – pa direktiva të cilat mund të lëndojnë edhe raportet e shkëlqyeshme ndërmjet Kosovës dhe Zvicrës.

“Është e drejtë legjitime dhe e patjetërsueshme, për secilin shqiptar që jeton në Zvicër, që të mbështesë këdo prej kandidatëve nga të gjitha partitë që marrin pjesë në zgjedhje. Është fat i mirë që çdo ditë e më shumë po rritet numri i kandidatëve shqiptarë për poste politike”, tha Xhaka.

I pari i PDK-së në Zvicër i ka ftuar të gjithë akterët politik në Kosovë që të tregojnë maturi dhe të sillen konform përgjegjësive që u takojnë, sepse animi dhe ndërhyrja e partive politike nga Kosova në zgjedhjet e Zvicrës nuk i shërben interesave te bashkëatdhetarëve tanë këtu.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0jNze6E7CatYQwE1kFa4aAKb8qZTg9mfnjAghvXwQej1h6bHCPNYPRB2fU5FJHJeDl&id=100083353238287&mibextid=9R9pXO

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Zyrtari i LDK-së, Muhamet Hamiti, ka thënë se Qeveria e…