Reçica takon përfaqësuesit finlandez, diskutojnë për bashkëpunimin në fushën e aftësisë së kufizuar

26 mars 2019 | 16:29

Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, ka pritur të martën në takim përfaqësues të Qeverisë Finlandeze si dhe përfaqësues të organizatave simotra për persona me aftësi të kufizuara të cilët veprojnë në Finlandë.

Ministri Reçica i njoftoi rreth obligimeve dhe angazhimeve konkrete të MPMS-së në lidhje me trajtimin e personave me aftësi të kufizuara.

“MPMS-ja vitin e kaluar ka nisur një varg reformash si në fushën pensionale, sociale përfshi edhe të aftësisë së kufizuar dhe aktualisht jemi në fazën e hartimit të Projektligjit gjithëpërfshirës për persona me aftësi të kufizuara që synon kategorizimin dhe trajtimin e barabartë për të gjitha kategoritë”, ka thënë ministri Reçica.

Ai ka theksuar se përveç mbështetjes që MPMS-ja u jep këtyre kategorive, po përpiqet të krijojë edhe lehtësira për ta, posaçërisht në fushën e punësimit, ku tashmë janë marrë disa hapa konkret.

Në takim u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit në mes të të dyja shteteve, sa i përket personave me aftësi të kufizuara.

Ministri Reçica ka falënderuar përfaqësuesit e qeverisë finlandeze dhe organizatat të cilat po i japin mbështetje organizatave në Kosovë që merren me personat me aftësi të kufizuara.

/Epoka e re/

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kombëtarja e Shqipërisë është në kërkim të trajnerit të ri,…