Rriten rrogat në Mal të Zi, ja mesatarja

01 tetor 2023 | 09:53

Pagat po rriten në Mal të Zi. Paga mesatare neto është 800 euro.

Paga mesatare bruto në gusht ishte 995 euro.

Nëse marrim parasysh se çmimet e konsumit në gusht në krahasim me korrikun shënuan rritje prej 1.7 për qind, rezulton se të ardhurat reale për të njëjtën periudhë shënuan një rënie prej 1.4 për qind, njoftoi Monstat.

Rritje ka në sektorët Industria përpunuese dhe veprimtaritë e shërbimeve administrative dhe ndihmëse prej 0,6 për qind, administrata shtetërore dhe mbrojtja: sigurimet shoqërore të detyrueshme 0,5 për qind dhe miniera dhe gurore dhe tregtia me shumicë dhe pakicë; riparimi i mjeteve motorike dhe motoçikletave 0.2 për qind.(INA)

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Nga fillimi i viti është regjistruar një numër rekord pasagjerësh…