Shaip Kamberi takon Cramon, flasin për pasivizimin e adresave të shqiptarëve nga Serbia

23 prill 2024 | 23:44

Deputeti shqiptar në parlamentin  e Serbisë, Shaip Kamberi, ka njoftuar se ka zhvilluar takim me eurodeputeten Viola von Cramon,  me të cilën kanë diskutuar problemet e diskriminimit të shqiptarëve, veçanërisht në Luginën e Preshevës.

Ai përmes një postimi në Facebook, ka thënë diskutuar për rëndësinë e trajtimit të barabartë e të lirive individuale e kolektive.

“Në këtë takim, u përballëm me çështjet që prekin të drejtat dhe barazinë e shqiptarëve në Luginën e Preshevës. Diskutuam thellësisht për rëndësinë e trajtimit të barabartë dhe të lirive individuale dhe kolektive, duke u bazuar në normat e konventave ndërkombëtare dhe evropiane për të drejtat e njeriut. Qëndrim të qartë të solidaritetit dhe angazhimit tonë për të adresuar diskriminimin e pasivizimin dhe për të ndihmuar në garantimin e të drejtave të plota për komunitetin shqiptar në Luginën e Preshevës. Për ne, bashkëpunimi me miqtë dhe partnerët tanë është jetësor për të arritur qëllimet tona dhe për të ndikuar në ndryshimet e nevojshme për të siguruar një shoqëri më të drejtë dhe më të barabartë për të gjithë”, ka shkruar ai në Facebook.

Përfaqësuesit politik shqiptarë në Luginën e Preshevës vazhdimisht kanë shprehur shqetësime për diskriminim  të shqiptarëve nga Serbia.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Komiteti Hetues i Federatës Ruse njoftoi sot arrestimin e zëvendësministrit…