Shala i PDK-së: Moszgjedhja e guvernatorit të BQK-së e komplikon edhe bordin e Trustit

28 mars 20:35

“Moszgjedhja e guvernatorit me automatizëm e komplikon edhe zgjedhjen e bordit të Trustit pensional të Kosovës”.

Kështu është shprehur deputeti i PDK-së dhe kryetari i Komisionit për Buxhet, Punë dhe Transfere, Ferat Shala.

Ai ka thënë se sipas procedurave, guvernatori është kryesues i panelit për zgjedhjen e anëtarëve të bordeve të Trustit.

“Ne me moszgjedhje të guvernatorit po e lëjmë në mëshirë të nuk e di kujt edhe zgjedhjen e anëtarëve të bordit të Trustit. Ta shohim me ligj si ka mundësi një ushtrues detyre i guvernatorit, si ka mundësi që në panele të jetë anëtar i Trustit”, ka thënë Shala.

Ai ka thënë se për zgjedhjen e anëtarëve të bordit të Trustit duhet të jetë personi me kredibilitet i zgjedhur, i plotëfuqishëm ligjor, që sipas tij nuk mundet ushtruesi i detyrës së udhëheqësit të panelit në fjalë.

“Ne nga sot nuk kemi një anëtar për zgjedhjen e bordit të Trustit”, ka thënë Shala.

Për zgjedhjen e anëtarëve te Trustit panelistë janë ministri i Financave, auditori gjeneral dhe guvernatori.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministria e Mbrojtjes sot ka mbajtur ceremoninë e pranim-dorëzimi të…