Shkolla “Mihal Grameno” e Fushë-Kosovës e mbingarkuar, dy nxënës në një karrige

18 shtator 2023 | 08:17

E ndajnë një karrige. Kështu kalojnë orët shumë nxënës të shkollës fillore “Mihal Grameno”, në Fushë Kosovë, për shkak të numrit të lartë të nxënësve. Rritja e numrit të nxënësve në klasa po ndikon negativisht edhe në mësim, thonë mësimdhënësit.

“Natyrisht që është problem rritja e numrit të nxënësve, mandej kemi problem edhe me objekte, për shkak që edhe objekti nuk po e menaxhon numrin e madh të nxënësve, mirëpo nëse do të ishin kushtet për numër më të vogël të nxënësve, mësimi do të ishte më efektiv”, tha Gentiana Zeqiraj-Bujupaj, mësimdhënëse e gjuhës angleze.

Ndonëse, shkolla posedon tre anekse, sipas drejtorit, megjithatë, nuk mjaftojnë.

“Tash i kemi dy anekse shtesë, mirëpo prapë është fluksi i madh i ardhjeve në të tri objektet, por në veçanti në objektin amë, në objektin që jemi këtu, sepse ka ndërtime të larta që ndërtohen në afërsi të kësaj shkolle dhe më pas banorët e shfrytëzojnë shkollën për fëmijët e tyre këtu”, tha drejtori i shkollës fillore “Mihal Grameno”, Ismet Gashi.

Aktualisht, në komunën e Fushë-Kosovës, janë 9 shkolla fillore dhe 3 shkolla të mesme dhe për regjistrimin e fëmijëve kërkohen kushte të caktuara.

“Është bërë një rregullore në nivel komune dhe i kemi ndarë zonat, ku përfshihet territori i secilës shkollë dhe anekseve dhe shkollës amë dhe mbi bazën e kësaj ne kërkojmë kontratën, ose para-kontratën e banesës se ku jeton familja dhe nëse i takon territorit të kësaj shkolle, ne e bëjmë regjistrimin e tyre në këtë shkollë, kërkojmë certifikatën e lindjes ose fletë-kalimin nëse ka ndjekur mësimin në shkollat tjera dhe mbi bazën e kësaj regjistrohet si nxënës i kësaj shkolle”, tha Gashi.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Një tërmet me magnitudë 4.8 të shkallës Rihter, sipas Institutit…