Shpiket pajisja që valët e Wi-Fi-s i konverton në elektricitet

30 janar 11:25

Shkencëtarët kanë shpikur një pajisje, e cila konverton sinjalet Wi-Fi në elektricitet për të mbajtur në punë aparatura pa pasur nevojë për bateri.

Përfundimi është një mjet i vogël dy dimensional që furnizohet vetëm nga valët Wi-Fi që kalojnë përmes tij. Sipas kërkuesve, Wi-Fi, mund të bëhet një burim shumë i përdorur energjie falë një gjysmëpërcjellësi që konverton sinjalet në korent.

Antenat, të njohura si Rectennas, konvertojnë valët AC në voltazh, që është më i dobishëm për elektronikën.

Një lloj i ri antene, kap valët Wi-Fi, i mbërthen ato dhe i konverton në energji wireless, duke përdorur gjysmëpërcjellësin.

Ekipi i shkencëtarëve, nga instituti i teknologjisë në masacusets, pretendon se mjeti mund të furnizojë me energji aparatura të mëdha elektronike e madje edhe aparatura mjeksore.

Sidoqoftë, puna në këtë drejtim është vetëm në fillimet e saj dhe shpresohet që në të ardhmen, të fitojmë në këtë mënyrë një tjetër burim energjie./tch/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Lëvizjes për Bashkim(LV), Valon Murati, ka deklaruar se…