Shqiptari së bashku me shefin e tij heronj të ditës në Zvicër

04 maj 18:37

Me këtë rast, dy punëtorë që po punonin në një kantier në afërsi, ndihmuan në arrestimin e autorit të dyshuar.

“Një grua zbriti në rrugë dhe dukej e nervozuar”, thotë bojaxhiu Mario S. Ajo i kërkoi atij ta thërriste policinë. “Ajo tha se një person u ther me thikë dhe kishte nevojë për ndihmë”. Ai menjëherë lajmëroi policinë. Në ndërkohë, ai thirri punonjësit e tij. “Ne jemi duke rinovuar një shtëpi afër.

Secili morëm një shufër hekuri nga kantieri dhe ndoqëm autorin e dyshuar”.

Ai doli nga një ndërtesë banimi me thikë dhe doli me shpejtësi në rrugë. “Kur policia erdhi drejt tij, ai ndaloi”. Mevludi (32) më pas e mbajti fort, shefi i tij Mario e ndihmoi. “Kur ai u shtri në dysheme, donte ta nxirrte thikën. Oficerët ia morën dhe më pas e ndaluan”. Të dy nuk e shohin veten si heronj. «Për ne është e logjikshme se duhej të ndihmonim. Ne do ta bënim përsëri po që se është nevoja”, pohon Mevludi.

Guximi civil i dy punëtorëve mori lëvdata nga policia e qytetit: “Të dy ndihmësit bënë gjithçka siç duhej”, thotë drejtoresha e medias, Judith Hödl. Në raste të tilla është e rëndësishme të mos e vendosni veten në rrezik si ndihmës – veçanërisht nëse ka ar më me vete.

Policia e qytetit gjithashtu ka një fushatë aktuale. Parulla është: Shikoni, vlerësoni, veproni. “Guximi civil fillon kur njerëzit nuk shikojnë nga ana tjetër”, thotë Hödl.

Historiku dhe rrjedha e krimit janë objekt i hetimit në vazhdim. Identiteti i autorit të pretenduar dhe viktimës ende nuk dihet.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeinspektori i Komunës së Prishtinës, Adonis Tahiri, në një shkrim…