Si do t’i identifikojë lajmet e rreme “Facebook”

21 dhjetor 2017 | 22:44

Më parë çdo lajm që dyshohej se ishte i rremë shënohej me flamuj që filtronin lajmin si të dyshimtë. “Facebook” po ndryshon tani dhe do të tregojë artikuj të ngjashëm.

Rrjeti social shpreson që duke treguar artikuj të lidhur do të sjellë më shumë kontekst në artikujt e veçantë dhe do ta bëjë më të lehtë për njerëzit që të gjejnë se cilat janë të rreme.

Hulumtimi akademik për korrigjimin e dezinformatave ka treguar se vendosja e një imazhi të fortë, si një flamur i kuq, pranë një artikulli mund të nxisë besimin dhe të krijojë një efekt të kundërt ndaj asaj që synonim.

“Ne po fillojmë një iniciativë të re për të kuptuar më mirë se si njerëzit vendosin nëse informacioni është i saktë ose nuk bazohet në burimet e lajmeve të të cilave varen. Kjo nuk do të ndikojë drejtpërdrejt në News Feed në një afat të afërt. Megjithatë, mund të na ndihmojë të matim më mirë suksesin tonë në përmirësimin e cilësisë së informacionit në “Facebook” gjatë kohës” thuhet në deklaratën e rrjetit social.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës, Hysni Gucati, ka…