Sindroma metabolike rrit rrezikun e të gjitha llojeve të kancerit

15 mars 2024 | 08:42

Në një studim të ri, studiuesit raportojnë se njerëzit me përkeqësim të sindromës metabolike përballen me një rrezik më të lartë të zhvillimit të të gjitha llojeve të kancerit.

Ata vunë në dukje se rreziku i zhvillimit të kancerit të veshkave ishte më i larti, shkruan Medical News Today.

Më shumë se një e treta e të rriturve në Shtetet e Bashkuara kanë sindromë metabolike.

Mjekët rekomandojnë kontroll të rregullt për kancerin dhe sindromën metabolike, së bashku me mbajtjen e një stili jetese të shëndetshëm.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Grupi i Grave Deputete të Kuvendit të Republikës së Kosovës…