Stafi dhe bashkëpuntorët e UBT-së pjesë e konferences “Marrëdhëniet historike Egjiptiane-Shqiptare: Muhamed Ali Pasha dhe komuniteti shqiptarë në Egjipt”

22 shtator 22:28

Profesori Dr.sc. Sali Krasniqi me bashkëpuntorë nga UBT-ja, Dr.sc.Fatmire Shala Dreshaj dhe Dr.sc.Kushtrim Dreshaj moren pjesë në një konferencë të organizuar nga Instituti i Edukimit të Trashëgimisë dhe Turizmit me temën: “Marrëdhëniet historike  🇪🇬 Egjiptiane –  🇦🇱 Shqiptare: Muhamed Ali Pasha dhe komuniteti  🇦🇱 Shqiptarë në  🇪🇬 Egjipt” organizuar në Tiranë.

Në panel prezentimin e marrëdhënieve historike 🇦🇱 Shqiptare- 🇪🇬 Egjiptiane prezentoj, prof.Dr.Ahmet Ghobashy, Profesor i Historisë Moderne pranë Universitetit Heliopolis Egjipt.

Ato qka kanë bërë të rendësishme marëdhëniet historike mes dy vendeve janë Ekonomia, Industria dhe Edukimi. Po ashtu edhe në diskutimet nga bashkpunëtorët nga UBT-ja kanë prezantuar idetë rreth transformimit dhe arsimit të lartë nëpërmjet zhvillimit të turizmit mes dy vendeve që luan një rol të rendësishëm të zhvillimit ekonomik të vendit.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Aleanca ushtarake e NATO-s dënoi planet e Moskës për të…