Taksi robotik deri në vitin 2024 do të bëhet realitet

10 janar 12:23

Bosi i Renault, Carlos Ghosn pret që deri në vitin 2024, taksi robotik do të jetë në rrugë në jetën e përditshme.

Ai ka thënë se deri tash ka nivele të ndryshme të autonomisë nga sistemet e ndihmës inteligjente në makina pa shofer. “Dhe në vitet e ardhshme ne do të përjetojmë të gjithë këtë,” ka thënë Ghosn të martën në shfaqjen e teknologjisë CES në Las Vegas. Megjithatë, për këtë duhet të krijohen kushtet ligjore, transmeton lajmi.net.

Pesë miliardë dollarë për fillimin e punës

Aleanca e Renault, Nissan dhe Mitsubishi, të cilën gjithashtu e drejton Ghosn, ka në plan të investojë 1 miliard dollarë në fillim gjatë pesë viteve të ardhshme. Partneri i parë është Ionic Materials, një kompani amerikane që zhvillon materiale për bateri të forta pa kobalt. Sipas Ghosn 200 milionë dollarë janë rezervuar për vitin e parë.

Ideja është që të krijojë një platformë përmes së cilës fillimi me të tre kompanitë Allianz mund të hyjnë në biznes në të njëjtën kohë. Kuadri vjetor i investimeve nuk është i vendosur ende, ndoshta nuk do ta shkarkojë atë në vitin e parë, por gjithashtu mund të duhet të rritet edhe për vitin e dytë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Përderisa Kosova po bëhet gati që muajin e ardhshëm të…