The Knox Journals: Si Galaxy në mënyrë të padukshme ju mban të sigurt në çdo kohë

19 qershor 2024 | 16:13

Si mbron Galaxy pajisjen tuaj nga kërcënimet kibernetike dhe ju fuqizon të kontrolloni privatësinë e saj me ” Auto Blocker “, ” Message Guard ” dhe përditësimet e sigurisë

Pothuajse çdo ditë përballemi për një kërcënim të sigurisë kibernetike që prek gjithçka, nga konsumatorët te bizneset dhe organizatat. Këto kërcënime mund të krijojnë rreziqe brenda rrjeteve, të dhënave dhe pajisjeve, sikurse numri i incidenteve është rritur në mënyrë eksponenciale. Tashmë e dimë se këto kërcënime vijnë në forma të shumta si sulme malware ose phishing, por ato shpesh janë të padukshme për përdoruesit derisa të jetë tepër vonë.

Zgjidhjet tona të fuqishme të sigurisë Galaxy ofrojnë mënyra të shumta për t’ju mbrojtur nga këto kërcënime të sigurisë kibernetike duke siguruar pajisjen tuaj dhe duke ndihmuar në kontrollin e privatësisë suaj. ” Auto Blocker ” dhe ” Message Guard ” janë dy nga këto masa mbrojtëse.

Auto Blocker

“Auto Blocker” ka të bëjë me zgjedhjen, duke siguruar një paketë të masave shtesë të sigurisë, në mënyrë që të keni plotësisht kontrollin për të zgjedhur nëse dëshironi të eksploroni personalizimet e mundësuara nga ekosistemi i Galaxy. Auto Blocker do të mbrojë pajisjen tuaj Galaxy dhe të dhënat personale duke parandaluar instalimet e aplikacioneve nga burime të paautorizuara. Ky funksion do të kontrollojë gjithashtu për malware dhe kërcënime të tjera të sigurisë kibernetike, duke bllokuar menjëherë çdo aktivitet keqdashës që mund të vijë si rezultat.

Një shembull i “Auto Blocker” në veprim është parandalimi i asaj që shumë njerëz e quajnë ngarkim anësor, ose shkarkimi i aplikacioneve nga burime të paverifikuara. Ka përfitime të shumta nga ngarkimi i qëllimshëm anësor, të tilla si përshtatjet e shtuara në telefonin tuaj. Shkarkimi i aplikacioneve të paverifikuara, veçori e cila do të ofrojë qetësi shtesë mendore dhe do të ndalojë sulmet e mundshme që mund të vijnë në formën e mashtrimit të inxhinierisë sociale si phishing, në të cilin aktorët e kërcënimit ju mashtrojnë përmes telefonit dhe ju flasin për të instaluar softuer keqdashës.

Niveli shtesë i mbrojtjes që ofron Auto Blocker gjithashtu ndalon komandat e dëmshme që hyjnë në USB, gjë që mund të jetë e dobishme kur karikoni telefonin tuaj përmes një prize në një hapësirë ​​publike si një aeroport.

Aktivizimi i bllokuesit automatik është një proces i shpejtë dhe i thjeshtë që zgjat më pak se një minutë. Hapni “Cilësimet”, shkoni te “Siguria dhe privatësia”, më pas klikoni ” Auto Blocker ” dhe zgjidhni “Aktiv”.

▲ Settings > Security and privacy > Auto Blocker

Message Guard

Kërcënimet e sigurisë kibernetike vijnë në shumë forma dhe çdo vit ato bëhen edhe më të sofistikuara. Një kërcënim që po bëhet gjithnjë e më i zakonshëm është sulmi me klikim zero, i cili shfrytëzon dobësitë në softuerin e pajisjes tuaj. Kjo mund të ndodhë sa herë që në telefonin tuaj vjen një imazh dhe nuk kërkon asnjë veprim nga ana e përdoruesit.

Për shembull, kur në telefonin tuaj vjen një imazh dhe ju njoftoheni, ndërsa nuk e keni prekur telefonin ose nuk keni lehtësuar ndonjë hyrje, por dikush mund të jetë duke lexuar mesazhet tuaja, duke shfletuar galerinë tuaj ose duke kopjuar të dhënat tuaja bankare.

Message Guard i Samsung do të neutralizojë çdo kërcënim të mundshëm që mund të fshihet në imazh përpara se të ketë një shans për të bërë ndonjë dëm duke bllokuar në mënyrë efektive skedarin në një hapësirë ​​të izoluar në pajisjen tuaj. Ndërsa imazhi vendoset në karantinë, Samsung Message Guard e kontrollon skedarin pak nga pak, duke e përpunuar atë në një mjedis të kontrolluar për të parandaluar infektimin në pjesën tjetër të pajisjes tuaj.

Message Guard punon me një sërë aplikacionesh të njohura të mesazheve që ndoshta i përdorni tashmë, nga aplikacionet e Google dhe Samsung te Messenger, Telegram dhe WhatsApp. Nuk keni nevojë të shqetësoheni as për fillimin e procesit, pasi Message Guard funksionon në heshtje dhe në mënyrë efektive 24/7 në sfond, pa pasur nevojë të aktivizohet në asnjë mënyrë.

▲ Settings > Security and privacy > Auto Blocker > Messaging app protection

 

Megjithëse nuk ka dyshim se kërcënimet e sigurisë kibernetike do të vazhdojnë të evoluojnë dhe të bëhen gjithnjë e më të zakonshme, përparësia e Samsung është t’ju mbajë gjithmonë të sigurt. Sido që të zgjedhësh të jetosh jetën tënde, Galaxy është aty, duke ju vëzhguar dhe duke u siguruar që jeni në kontroll.

Përditësimet e sigurisë për më gjatë

Ndërsa është e rëndësishme të keni veçori të fuqishme sigurie, është gjithashtu thelbësore t’i mbani ato të përditësuara në mënyrë që të jeni të mbrojtur nga kërcënimet më të fundit. Kjo është arsyeja pse Samsung po ofron deri në shtatë vjet përditësime sigurie dhe shtatë vjet përmirësime të sistemit operativ, duke filluar me serinë Galaxy S24[1]. Kjo është periudha më e gjatë e mbështetjes së softuerit të disponueshme aktualisht për pajisjet celulare, duke i lejuar përdoruesit të mbajnë telefonat e tyre në mënyrë të sigurt dhe më të besueshme për më gjatë.

▲ Settings > Security and privacy > Updates > Security update

Rreth Samsung Electronics

Samsung frymëzon botën dhe formëson të ardhmen me ide dhe teknologji transformuese. Kompania po ripërcakton botën e televizorëve, telefonave inteligjentë, pajisjeve të veshura, tabletave, pajisjeve shtëpiake, sistemeve të rrjetit dhe kujtesës, sistemit LSI, fonderit dhe zgjidhjeve LED, dhe po ofron një përvojë të lidhur pa probleme përmes ekosistemit të saj SmartThings dhe bashkëpunimit të hapur me partnerët. Për të rejat më të fundit, ju lutemi vizitoni “Samsung Newsroom” në https://www.samsung.com/al/ .

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Presidenti i Rumanisë, Klaus Iohannis, pritet të njoftojë më 20…