Thënie të urta për jetën, sfidat, mendjen…

01 prill 2024 | 09:33

Kur të ngriheni në mëngjes, mendoni se çfarë privilegji i çmuar është të jesh gjallë për të marrë frymë, për të menduar, për të shijuar, për të dashur edhe sot.

Për lexuesit tanë sjellim fjalë të mençura nga personalite, e popuj mbi aspekte të ndryshme të jetës.

Çdo natë para se të flesh. Duhet ta pyesësh veten: çfarë dobësie kapërceva sot? Çfarë virtyti fitova?

Lumturia e jetës suaj varet nga cilësia e mendimeve tuaja.

Shikoni mirë brenda vetes tuaj; ekziston një burim i forcës i cili do të burojë sa herë të shohësh aty.

Mos u kënaq në ëndrra për të pasur atë që nuk ke, por mbaje mendjen tek tërësia e bekimeve që zotëron, dhe më pas fatmirësisht kujto se si do të dëshiroje t’i kishe nëse nuk do të ishin tuajat.

Objekti i jetës nuk është të jesh në anën e shumicës, por të shpëtosh duke u gjendur në radhët e “të çmendurve”.

Këtu është një rregull që duhet të mbani mend në të ardhmen, kur ndonjë gjë ju shtyn të ndiheni të hidhëruar: nuk është fatkeqësi, sepse po ta kuptosh këtë denjësisht është fat i mirë.

Pranoni gjithçka që ju vjen e thurur në rrugën e fatit tuaj, çfarë tjetër mund t’i përshtatet më mirë nevojave tuaja? ”

Për të jetuar një jetë të mirë: Ne kemi potencialin për të. Nëse mësojmë të jemi indiferentë ndaj atyre gjërave që nuk sjellin asnjë ndryshim.

Mendoje veten tënde si të vdekur. Jeta jote mbaroi. Tani merre atë që ka mbetur dhe jetoje siç duhet.

Vdekja na buzëqesh të gjithëve, por gjithçka që një burrë mund të bëjë është t’ia kthejë buzëqeshjen.

Mendja juaj do të marrë formën e asaj që ju shpesh mendoni, sepse shpirti njerëzor është ngjyrosur nga përshtypje të tilla.

Pengesa për veprim avancon veprimin. Ajo që na del përpara në rrugë bëhet rrugë.

Ju keni pushtet mbi mendjen tuaj – jo mbi ngjarjet e jashtme. Kuptojeni këtë dhe do të gjeni forcë.

Mos lejoni kurrë që e ardhmja t’ju shqetësojë. Do ta takoni, nëse keni nevojë, me të njëjtat armë arsyeje që jeni të pajisur sot kundër së tashmes.

Humbja nuk është asgjë tjetër përveç ndryshimit, dhe ndryshimi është kënaqësia e natyrës.

Kënaqësia e vërtetë e një njeriu është të bëjë gjërat për të cilat është krijuar.

Lumturia e vërtetë është të shijosh të tashmen, pa vartësi të ankthshme nga e ardhmja, të mos zbavitësh veten me shpresë ose me frikë, por të qëndrosh i kënaqur me atë që kemi që është e mjaftueshme, sepse ai që është kështu, nuk dëshiron asgjë.

Filloni menjëherë për të jetuar dhe llogarisni çdo ditë të veçantë si një jetë të veçantë.

Nuk është se gjërat janë të vështira dhe ne nuk guxojmë, por sepse ne nuk guxojmë që i bën gjërat e vështira.

Ne të gjithë ankohemi rëndë për shkurtësinë e kohës, dhe megjithatë kemi shumë më tepër sesa dimë se çfarë të bëjmë me të. Jetët tona janë shpenzuar ose duke bërë asgjë, ose duke bërë asgjë për qëllimin, ose duke bërë asgjë që duhet të bëjmë. Gjithmonë ankohemi se ditët tona janë të pakta dhe po veprojmë sikur nuk do të kishin fund.

Një perlë nuk mund të lustrohet pa fërkime, as një njeri i përsosur pa sprova.

Pamja më e guximshme në botë është të shohësh një njeri të madh që lufton kundër fatkeqësive.

Më hidhni te ujqërit dhe unë do të kthehem duke e drejtuar tufën.

Jeta nuk është kurrë e paplotë nëse është e ndershme. Në çfarëdo pike që largohesh nga jeta, nëse e lë në mënyrën e duhur, ajo është jetuar plotësisht.

Bekimet më të mëdha të njerëzimit janë brenda nesh dhe brenda mundësive tona. Një njeri i mençur është i kënaqur me fatin e tij, sido që të jetë.

Njeriu nuk preket nga ngjarjet, por nga pikëpamja që ka për to.

Siç është një përrallë, ashtu është edhe jeta: ajo që ka rëndësi është jo sa e gjatë është, por sa e mirë është.

Ndonjëherë edhe të jetosh është një akt guximi.

Nëse vërtet dëshironi të shpëtoni nga gjërat që ju shqetësojnë, ajo që ju nevojitet është që të mos jeni në një vend tjetër, por të jeni një person tjetër.

Derisa të kemi filluar të ecim pa to, ne nuk arrijmë të kuptojmë se sa shumë gjëra janë të panevojshme. Ne i kemi përdorur jo sepse na duheshin, por sepse i kishim.

Vuan më shumë sesa është e nevojshme, ai i cili vuan para se të jetë e nevojshme.

Nuk është njeriu që ka pak, por njeriu që dëshiron shumë, ai që është i varfër.

Nëse një burrë nuk e di se në cilin port lundron, asnjë erë nuk është e favorshme.

Nga ky çast betohu se do të ndalosh së zhgënjyeri veten. Ndahu nga turma. Vendosni të jeni të jashtëzakonshëm dhe bëni atë që duhet të bëni – tani.

Fortifikohuni me moderim; sepse kjo është një fortesë e padepërtueshme.

Asnjë i madh nuk krijohet papritmas, po ashtu siç nuk bëhet një tufë rrushi ose një fik. Nëse më thoni se dëshironi një fik, do t’ju përgjigjem se duhet t’i jepet kohë. Lëreni së pari të lulëzojë, pastaj të japë fryte, pastaj të piqet.

Së pari thuaji vetes se çfarë do të ishe; dhe pastaj bëj atë që duhet të bësh.

Kur t’ju bëjë me faj ndonjë njeri, kthehuni te vetja dhe studioni vetë dështimet tuaja, atëherë do të harroni zemërimin tuaj.

Provat që hasni do t’ju njohin me pikat tuaja të forta. Qëndroni të palëkundur … dhe një ditë do të ndërtoni diçka që qëndron: diçka të denjë.

Bota kthehet mënjanë për të lënë të kalojë çdo njeri që e di se ku po shkon.

Lidheni veten me atë që është superiore shpirtërore, pavarësisht nga ajo që njerëzit e tjerë mendojnë ose bëjnë. Mbajini aspiratat e vërteta pa marrë parasysh se çfarë po ndodh përreth jush.

Ju mund të më lidhni këmbën, por vetë Zeusi nuk mund ta përmirësojë vullnetin tim të lirë.

Mos kërkoni të mirën në gjërat e jashtme; kërkojeni në veten tuaj.

Eshtë natyrë e të mençurit të përsërisin kënaqësitë, por budallai të jetë skllav i tyre.

Kujdes këtë moment. Zhytuni në veçoritë e tij. Përgjigjju këtij personi, kësaj sfide, kësaj vepre. Lini shmangiet. Mos i jepni vetes telashe të panevojshme. Është koha të jetojmë vërtet.

Nëse dëshiron të jesh shkrimtar, shkruaj.

Kryesorja është të bësh shoqëri vetëm me njerëz që të ngrenë lart, prania e të cilëve të bën më të mirë.

Asnjë njeri nuk është i lirë nëse nuk është zot i vetvetes.

Eshtë e pamundur të fillosh të mësosh atë që dikush mendon se tashmë e di.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova rrezikon të mbetët pa mjekë, pasi që çdo muaj…