Trump shpërbën Këshillin Presidencial Këshillues për HIV-in dhe Sidën

30 dhjetor 2017 | 22:40

Administrata e Presidentit Trump ka shkarkuar anëtarët e mbetur të Këshillit Presidencial Këshillues për HIV-in dhe Sidën.

Anëtarët e këshillit morën një letër këtë javë ku thuhej se emërimet e tyre merrnin fund “menjëherë”, sipas një artikulli në gazetën “Washington Post”.

Këshilli ishte krijuar në vitin 1995 gjatë administratës së ish-Presidentit Clinton, për të këshilluar Shtëpinë e Bardhë për strategji dhe politika për të luftuar këtë sëmundje.
Gjashtë nga anëtarët e Këshillit, të indinjuar nga veprimet e Shtëpisë së Bardhë për politikat për shëndetësinë, dhanë dorëheqjen në qershor. Scott Schoettes, një avokat në një organizatë për të drejtat e komunitetit LGBT, ishte një prej tyre.

Në atë kohë ai u shpreh se Presidentit Donald Trump “nuk i interesojnë të sëmurët me HIV”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Drejtori Menaxhues i Telekomit të Kosovës, Agron Mustafa është sulmuar…