Viti i Skënderbeut, ekspozitë shëtitëse edhe në vende të ndryshme të Evropës

15 janar 2018 | 11:21

Institucionet e artit dhe të kulturës në Shqipëri janë angazhuar në projekte dhe ekspozita të ndryshme për vitin mbarëkombëtar të Gjergj Kastriotit-Skënderbeut.

Në muajin janar do të hapet edhe ekspozita e parë në Muzeun Historik Kombëtar me gravura të shekullit XV.

“Më 17 janar do të hapet ekspozita e aktiviteteve për Skënderbeun. Kjo ekspozitë do t’i pasqyrojë momentet më të rëndësishme të vitit të madh, sepse kështu e kemi quajtur”, ka thënë Dorian Koçi, drejtor i Muzeut Historik Kombëtar.

Kjo ekspozitë do të jetë shëtitëse në vende të ndryshme të Evropës për t’i njohur me një epokë shumë të rëndësishme të Skënderbeut. Por ky vit i rëndësishëm jubilar do të jetë edhe më gjithëpërfshirës në të gjitha hallkat e institucionit.

“Marrin një rëndësi shumë të veçantë e gjithë epoka, qoftë në një pasdite në muze që ne aktivizojmë, qoftë sa i përket kurimit të ndryshëm të objekteve të asaj kohe, qoftë programit të edukimit”, ka thënë Dorian Koçi.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sot (e hënë) në Teatrin “Dodona”, në orën 19:30, jepet…