25-vjeçarja tregon kalvarin e vuajtjeve, pasi mjekët e mbyllën në psikiatri gabimisht

24 nëntor 15:16

Në moshën 20-vjeçare, Lucy Dawson, një studente angleze nga Lincoln, fillon të vuaj nga dhimbje koke, mungesë fuqie, vizion të paqartë dhe konfuzion.

Mjekët vendosin ta shtrojnë në spital në një pavion psikiatrik, ku filloi edhe kaluari i vuajtjeve për të, që zgjati tre muaj.

Asaj iu dhanë ilaçe psikotrope dhe iu nënshtrua trajtimeve ekstreme, të tilla si elektroshoku. Kur të gjitha trajtimet dukej se nuk funksiononin, mjekët zbuluan diagnozën e gabuar dhe se në fakt, vajza vuante nga encefaliti i receptorit anti-NMDA.

Sot ajo është diplomuar dhe është një modele e suksesshme. Rehabilitimi ishte dhe më i vështirë për të.

Lucy u kthye në shkollë, por së pari ajo duhej të mësonte të fliste sërish, të ecte dhe të njihte njerëzit. Tani që është bërë një modele e suksesshme, Lucy, 25-vjeç, vendosi të bëjë të njohur pë rbotën sëmundjen që prek 500 mijë njerëz çdo vit.

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Sot një modele e suksesshme, 25-vjeçarja tregon kalvarin e

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu ka pritur të…