Abdixhiku paralajmëron uljen e pagave për menaxherët e Trustit: 6 mijë euro në muaj është çmenduri

25 janar 2018 | 20:16

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e LDK-së,Lumir Abdixhiku, ka paralajmëruar se do të rimodelohen ‘megapagat’ e menaxherëve të Trustit Pensional të Kosovës.

Abdixhiku i ka quajtur paga të çmendura, pagesat për drejtorin e Trustit dhe ka shtuar se në Komisionin për Buxhet dhe Financa kanë vendosur që të rimodelojmë kompensimin, duke sjell kompensimin e Trustit në nivel të Bankës Qendrore.

Shkrimi i Abdixhiku në “Facebook”:

Tash, Sa herë që flitet për Trustin Pensional të Kosovës, flitet – me plot të drejtë – edhe për pagat marramendëse për menaxhmentin e këtij institucioni; hiç më pak se 6 mijë euro në muaj.
6 mijë euro është paga më e lartë publike në vend. Është e padrejtë, e pakuptimtë, e në fund të ditës edhe e trishtë që një Kosovë e varfër të paguajë kaq shumë. Një shpërputhje me realitetin kosovar si kjo, s’do të duhej të kishte vend asnjëherë. Nuk ka arsyetim. Por është toleruar si e tillë tash e 12 vjet.
Nuk e kam kuptuar asnjëherë pse një tolerim i tillë ka ngjarë. Deri sa kam marrë nën udhëheqje Komisionin për Buxhet dhe Financa. Aty e kam kuptuar se ndalja e kësaj çmendie është në dorë tonën. Fare e lehtë.
Rrjedhimisht, bashkë me anëtarët e tjerë të Komisionit – unanimisht – kemi vendosur të rimodelojmë kompenzimin; duke sjellur kompenzimin e Trustit në nivel të Bankës Qendrore – e asnjë euro më shumë. Zvogëlimi i megapagave mund të mos prodhojë shumë kursime ne fotografinë makro, porse jep një model të përgjegjshëm të menaxhimit të parasë publike, për çka kemi nevojë shumë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës (OEK), Safet Gërxhaliu, ka…