Aeroporti “Adem Jashari” do të zgjerohet edhe me katër porta të reja

01 qershor 12:32

Në mbledhjen e fundit të Komitetit për Partneritet Publiko-Privat është miratuar kërkesa e koncesionarit LKIA për shtimin edhe të katër portave të reja të imbarkimit (boarding gates), duke e rritur kështu numrin e portave nga 8 në 12 gjithsej.

Ministria e Financave ka njoftuar se zgjerimi i terminalit do të bëhet në anën jugore dhe në anën veriore të portave ekzistuese të imbarkimit, ndërsa buxheti i paraparë për këtë plan në total është rreth 3 milionë euro.

“Meqenëse plani i zgjerimit bie nën kompetencat e partnerit privat, zgjerimi i terminalit do të bëhet pa asnjë shpenzim shtesë për Dhënësin apo Qeverinë e Republikës së Kosovës. Ky zgjerim synon që të rrisë kapacitetin e terminalit për të përballuar flukse më të mëdha të udhëtarëve, por edhe rritjen e komoditetit për pasagjerët që të kenë sa më të lehtë kalimin nëpër kontrollet e aeroportit”, është bërë me dije në njoftimin e Ministrisë së Financave.

Gjatë mbledhjes Komiteti miratoi edhe raportin vjetor për vitin 2022 si dhe diskutoi mbi kërkesën e partnerit privat për zgjatjen e afatit të koncesionimit me qëllim reflektimin e kohës së pandemisë ashtu siç parashihet në kontratë.

Sipas raportit mbi pasqyrat financiare të Auditorit të Pavarur, të ardhurat bruto për vitin 2022 ishin 60,177,176 euro apo 36.91 për qind më të larta sesa viti paraprak, ndërkaq numri i udhëtarëve u rrit nga 2,198,414 në 3,012,108 pasagjerë, që paraqet një rritje prej 37 për qind.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Ivica Daçiq, ka…