Aksionet e “Netflix” në rënie pas pandemisë

17 maj 13:07

Platforma “Netflix” është përballur me rënien e aksioneve të saj. Rreth 3.98 milion njerëz u regjistruan në Netflix midis janarit dhe marsit, shumë më pak se 6 milion të parashikuar.

Kompania tha se mungesa e shfaqjeve të reja mund të ketë kontribuar në këtë rënie, duke shtuar se priste që kjo të rikuperohej ndërsa do të transmetoheshin vazhdimet e shfaqjeve të kthyera në hit.

Aksionet e “Netflix” ranë 11% duke fshirë 25 miliardë dollar nga kapitalizimi i tregut të kompanisë.

Shërbimi i transmetimit shtoi 15.8 milion abonentë të rinj vitin e kaluar ndërsa Covid-19 i detyroi njerëzit në të gjithë botën të qëndronin në shtëpi. Pjesa më e madhe e kësaj rritjeje erdhi në Azi, ku Netflix shtoi 9.3 milion abonentë të rinj në vitin 2020, një rritje prej rreth 65% krahasuar me vitin e kaluar.

Por pandemia ka provuar një shpatë me dy presa për Netflix, sepse gjithashtu prishi tubacionin e saj të prodhimit. Netflix gjithashtu po përballet me konkurrencë gjithnjë e më të fortë nga shërbimet e reja streaming që kanë hyrë në treg.

Disney +, një shërbim i ri i transmetimit tashmë ka 100 milion abonentë, krahasuar me 207.6 milion të Netflix.

Netflix ka raportuar të ardhura prej $ 7,16 miliardë dollarë dhe të ardhura neto prej $ 1,71 miliardë dollarë. Netflix parashikoi rritje më të fortë në gjysmën e dytë të vitit kur lëshon sezone të reja të “Ju”, “Money Heist”, “The Ëitcher” dhe filmit aksion “Njoftim i Kuq”, ndër tituj të tjerë. /tvklan.al/

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ka nisur në Brdo të Sllovenisë takimi i presidentëve të…