Aktakuzë kundër personit që dyshohet se vrau vëllain në Rahovec

07 tetor 11:49

Prokuroria Themelore në Gjakovë ka ngritur aktakuzë kundër të pandehurit J.G., për shkak të dyshimit të bazuar se ka kryer veprat penale “Vrasje e rëndë”, dhe “Mbajtje në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”.

Sipas aktakuzës, më 12 qershor 2021, në fshatin Sopniq, Komuna e Rahovecit, pikërisht në oborrin e shtëpisë së tij, i pandehuri me dashje ka privuar nga jeta tani të ndjerin, vëllain e tij, H.G.

Rasti ka ndodhur për shkak të mosmarrëveshjeve rreth disa bagëtive, ku viktima kishte shkuar me dy djemtë e tij në oborrin e të pandehurit dhe pas një fjalosje , i njëjti me armë zjarri e ka qëlluar dy herë vëllain e tij, tani të ndjerin, duke i shkaktuar plagë vdekjeprurëse.

Me këto veprime i pandehuri ka kryer veprën penale “Vrasje e rëndë”, nga neni 173 paragrafi 1, nen paragrafi 1.3 dhe 1.5 të KPRK-së.

Po ashtu, i pandehuri J.G., më parë e deri më 12 qershor 2021, pa autorizim, ka mbajtur armë dhe municion në kundërshtim me ligjin e zbatueshëm lidhur me armët, ku të njëjtat i janë konfiskuar nga ana e policisë.

Me këto veprime, ka kryer veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve” nga neni 366, paragraf 1 i KPRK-së.

Prokurori i rastit i ka propozuar gjykatës kompetente, që i pandehuri J.G., të dënohet sipas ligjit për veprat penale të cilat i vihen në barrë.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti dje u…