Arsyeja prekëse pse Princeshë Diana nuk mbante të veshur doreza

14 prill 00:02

Çfarë mbetet për të komentuar te Princeshë Dianës është stili dhe pamja e saj mbresëlënëse. Ndikimi i saj në publik ishte i tillë që çdo zgjedhje e saj menjëherë kthehej në trend, ndërsa nuk është e pazakontë që edhe Kate Middleton edhe Megan Markle të shihen duke zgjedhur paraqitje që të kujtojnë mjaft ato të Dianës.

Sidoqoftë, ekzistonte një aksesor i rëndësishëm për familjen mbretërore dhe etiketimet e saj që Princesha Diana me vetëdije zgjodhi të mos vishte. Arsyeja për dorezat, të cilat ajo zgjodhi të mos i vishte jo sepse nuk dëshironte, edhe një herë, të prishte protokollin mbretëror ose të krijonte një prirje të re, por për një arsye shumë prekëse dhe njerëzore, e cila madje konsolidoi edhe më shumë imazhin e saj në publik.

Kështu që sipas raportit të vitit 2017 “Diana: The History of Fashion” të shfaqur në Kensington Palace, Diana nuk mbante doreza pasi preferonte të kishte një kontakt më të natyrshëm me njerëzit që njihte. Ajo besonte se një shtrëngim duarsh ose një fërkim qetësues në shpinë nuk kishte kuptim nëse duart e saj ishin të mbuluara me doreza.

Edhe kjo zgjedhje e saj, edhe një herë ndikoi në opinionin publik. Një foto tipike e saj në 1991 tregon që ajo mban dorën e një pacienti me AIDS, duke ndihmuar kështu të kapërcejë çdo barrierë dhe tabu ndaj pacientëve me AIDS.

A janë dorezat, megjithatë, pjesë e protokollit të rreptë mbretëror?

Historikisht, gratë e familjeve mbretërore në fakt kishin veshur doreza, si një simbol i klasës së tyre, por edhe si një shenjë e pastërtisë. Kjo traditë, megjithatë, u zhduk plotësisht në vitet 1990. Në fakt, zgjedhja e Diana ndihmoi në ndryshimin e protokollit, duke lejuar gratë e familjes të vishnin doreza me zgjedhje personale. Dhe ky është një nga shumë rregullat që Princesha Diana ndryshoi. Sot, arsyeja që Mbretëresha Elizabeth vesh doreza ka të bëjë me shëndetin dhe pastërtinë. Ata e mbajnë atë të mbrojtur nga mikrobet ndërsa përshëndet politikanët dhe fansat e saj.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ekspertët ushtarakë amerikanë të sëmundjeve infektive në Pentagon kanë shpikur…