Benedict Schule, pas afër 50 vjetësh, në lokacion të ri

20 shtator 21:55

Pas gati 50 vitesh në Qarkun 4 të Cyrihut, “Benedict Schule” më 1 nëntor 2022 do të zhvendoset në lokacionin e ri, në Zürich Altstetten

Shkolla e njohur profesionale “Benedict Schule” në Cyrih po rritet dhe bashkë me të edhe nevoja e saj për më shumë hapësirë. Pas gati 50 vitesh në Qarkun 4 të Cyrihut, “Benedict Schule” më 1 nëntor 2022 do të zhvendoset në lokacionin e ri, në Altstetten, lagje kjo në rritje, e Cyrihut.

Në vitin 1975, “Benedict Schule” kishte hapur dyert e sah në Militarstrasse 106, Cyrih. E njohur në fillimet e saj kryesisht si një shkollë gjuhësore dhe komerciale, kjo shkollë është etabluar tashmë si një institucion arsimor lider me kurse të orientuara drejt praktikës dhe vizionare në fushat e gjuhëve, tregtisë/tregtisë, IT/biznesit dixhital, mjekësisë/ shëndetësi dhe biznes/menaxhim. Pas gati 50 vjetësh, Shkolla Benedict po i thotë lamtumirë distriktit 4 dhe, më 1 nëntor 2022, po zhvendoset në BeneCampus-in krejt të ri, në afërsi të drejtpërdrejtë me stacionin e trenit të Zürich Altstetten. Ambientet e shkollës në Militarstrasse 109 do të vazhdojnë të përdoren.

Vend atraktiv me fqinjë të njohur

Nuk është rastësi që Shkolla Benedikti po zhvendoset në Vulkanstrasse 106. Kjo, duke ditur faktin se Cyrih Altstetten po shndërrohet në një zonë rezidenciale, tregtare dhe industriale në zhvillim, e cila është gjithashtu shumë mirë e lidhur me komunikacionin. Lagjja e re ku po vendoset shkolla Benedict përfshin kompani të njohura si Bank Julius Baer, IBM Switzerland, Hitachi Energy, Aja Hotels, UBS dhe Swiss Life Arena – shtëpia e re e ZSC Lions. “Benedict Schule” do të zhvendoset në rrokaqiellin prej guri natyror, të çertifikuar me minergie, të projektuar nga arkitekti Max Dudler, më 1 nëntor 2022.

Aty ka restorante të shumta, “Take-Away” të ndryshme dhe opsione të tjera ushqimi dhe blerjesh në afërsi. Nëse jeni të interesuar për një ekuilibër sportiv, këtë do ta gjeni në qendrën e fitnesit pikërisht pranë BeneCampus.

Së bashku në të ardhmen

BeneCampus i ri përfshin 60 klasa me infrastrukturë moderne, një atrium përplot me dritë si një vend për shkëmbim dhe një zonë të gjerë, të jashtme, në natyrë me BeneGarden si qendër.

Heinrich Meister, CEO dhe President i Shkollës Benedict, pret me padurim epokën e re në Cyrih Altstetten: “Në përputhje me moton `Së bashku në të ardhmen`, ne duam të promovojmë shkëmbimin dhe rrjetëzimin e arsimit dhe industrisë në BeneCampus-in e ri: t`i bëjmë bashkë nxënësit, studentët, kompanitë, ndërtimin e urave dhe mbajten e leksioneve, ngjarjeve dhe seminareve. Lokacioni i ri ofron kushte ideale për këtë”.

Arsen Shoshi, i cili vlerësohet të jetë dora e djathtë e presidentit të «Benedict Schule», Heinrich Meister, dhe drejtor për Investime në Benedict Education Group ka folur për objektin e ri.

“Pas gjysmë shekulli kemi ndërruar lokacionin dhe po fillon një epokë e re. Kjo është arritur falë punës shumë vjeçare në shkollën profesionale “Benedict Schule”. Synimi është të vazhdojmë misionin tonë profesional dhe të mos ndalemi asnjëherë. Duam që puna të flet për ne dhe të jemi shembull për të gjithë”, deklaroi Shoshi.

Arsen Shoshi, drejtor për Investime në Benedict Education Group

Hapja e Akademisë së Arteve Kulinare të shkollës së menaxhimit të hoteleve të Lucernit BHMS

Në verën e vitit 2023, shkolla e menaxhimit të hoteleve, e Lucernit, e njohur ndërkombëtarisht, BHMS do të hapë Akademinë e saj të Arteve Kulinare në BeneCampus, e cila do të ofrojë një program të larmishëm kursesh. Përveç kësaj, një restorant modern me hapësirë për ngjarje do të jetë i hapur për publikun.

Shumë rrugë të çojnë në BeneCampus

BeneCampus në Zürich Altstetten është lehtësisht i arritshëm si me makinë ashtu edhe me transport publik. Një shëtitje prej dy minutash ju çon nga stacioni i trenit Zürich-Altstetten në BeneCampus. Praktikantët dhe studentët që mbërrijnë me makinë nga zonat më të largëta të Cyrihut, Bernës, Oltenit, Bazelit, Winterthurit, St. Gallenit, Zugut, Lucernit dhe Churit mund të arrijnë në Zürich Altstetten nëpërmjet autostradave A1, A3 dhe A4.

Nga mesi i dhjetorit 2022, hekurudha Limmattal dhe nga fillimi i vitit 2023 tubi i tretë i tunelit Gubrist do të shkojë gjithashtu në Zürich Altstetten. “Benedict Schule” u ofron nxënësve dhe studentëve mbi 100 vende parkimi falas.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Shefi i grupit parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri ka thënë…