Beqaj: Me ndihmën e BB-së do të zhvillojmë programe të përbashkëta për fuqizimin e të rinjve

07 shkurt 14:30

Ministri i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë Besim Beqaj në kuadër të vizitës dhe takimeve të shumta në SHBA, në zyrat qendrore të Bankës Botërore është takuar me  Paulo Correa,  drejtor i Departamentit të Financave, Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, si dhe me  Mario Guadamillas,  drejtor i Departamentit për Konkurrueshmëri dhe Praktika Ndërkombëtare të Inovacionit.

“Pas këtij takimi Ministri Beqaj ka thënë se Banka Botërore është e përkushtuar për të ofruar asistencë teknike për Ministrinë e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, duke shfrytëzuar kapacitetet dhe përvojën e shumtë që ka në rajon dhe më gjerë. Beqaj ka theksuar rëndësinë që ka bashkëpunimi i Ministrisë së Inovacionit dhe Ndërmarrësisë  me Bankën Botërore në zhvillimin e programe të përbashkëta me qëllim të përkrahjes së të rinjve dhe grave, si dhe më qëllim të rritjes ekonomike të Kosovës dhe krijimin e mundësive për hapjen e vendeve të reja të punës”, thuhet në komunikatën e Ministrisë së Inovacionit.

Sipas kësaj komunikate, gjithashtu u akorduam për zhvillimin e programeve të përbashkëta për fuqizimin e të rinjve, grave dhe sektorin privat në përgjithësi. “Do të gjejmë mënyra për krijimin e fondeve të përbashkëta”, deklaroi Beqaj.​

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Volker Wagener Kjo quhet një dilemë e vërtetë. Objektivisht, gjashtë…