BLINKEN DEKLARON: MARRVESHJA E OHRIT, LËVIZ PESËSHEN E BE-SË DREJT NJOHJES SË KOSOVËS

23 mars 2023 | 20:22

Ismet Sylejmani

Sekretari Amerikan i Shtetit, Antony Blinken, më 22 Mars 2023, ka thënë se me arritjen e marrëveshjes së Ohërit, pesëshja e BE-së, do fillojë lëvizjet drejt njohjes së Shtetit të Republikës së Kosovës!

“…Fakti që të dyja shtetet tani e kanë arritur këtë marrëveshje, dhe duke supozuar se edhe do ta zbatojnë atë, do të vëjë në lëvizje 5 vendet e BE-së, drejt njohjes së Kosovës…’’, ka deklaruar sekretari Amerikan i Shetit Antony Blinken!

Këtë deklaratë Sekretari Amerikan i Shetetit Antony Blinken, e potencoi gjatë një adresimi të tij në një seancë dëgjimore para Senatit të SHBA-së!

Sekretari Amerikan i Shtetit Antony Blinken, për arritjn e marrëveshjes mes Kosovës dhe Serbisë, dhe në mënyrë specifike për progresin e SHBA-së në fushatën për njohjen e Kosovës nga pesëshja mosnjohëse e BE-së!

Ai në adresimin e Tij, ka falënderuar kreyeministrin e Kosovës, Albin Kurtin dhe presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, për arritjen e marrëveshjes!

Prishtinë, 23 Mars 2023!

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kosova U19 ka shënuar fitore ndaj Sllovakisë U19 me rezultat…