BMW investon 100 milionë euro në një qendër të re të baterive

01 tetor 2023 | 08:38

BMW po vazhdon rrugën drejt elektrifikimit me një investim 100 milionë euro në një qendër të re të testimit të baterive në vendin e saj Wackersdorf në Upper Palatinate të Gjermanisë. I planifikuar për integrim në strukturat ekzistuese, objekti është planifikuar të fillojë funksionimin nga mesi i vitit 2024.

Investimi i destinuar për projektin është përcaktuar kryesisht për teknologjinë e testimit dhe përmirësimin e infrastrukturës ekzistuese. Modifikimet strukturore janë tashmë në tubacion, duke përfshirë instalimin e një pllake të re dyshemeje për ndërtesën.

Pasi të jetë funksional, qendra do të presë një sërë “testuesish të baterive”. Këto pajisje do të vlerësojnë performancën elektrike të qelizave individuale të baterisë në kushte të ndryshme, raporton Arena EV.

Kjo lejon simulimin e rasteve të përdorimit në botën reale shumë kohë përpara se një veturë prototip të “zbukurojë” asfaltin. Objekti fillimisht do të akomodojë testimin paralel të disa qindra qelizave të baterive, me kapacitet që pritet të rritet në disa mijëra pas rritjes.

Ndërsa projekti kalon në fazën e tij përfundimtare në vitin 2025, qendra do të shndërrohet në një qendër validimi për flotën elektrike të BMW-së. Bateritë do t’i nënshtrohen provave të ndryshme, duke përfshirë testet e dridhjeve dhe goditjeve, duke përdorur “shakers” të specializuar.

Këto vlerësime, të cilat përfshijnë simulimin e modeleve të ndërlikuara të drejtimit dhe cikleve të karikimit, janë të domosdoshme për miratimin e tipit të veturave elektrike.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ne tanimë e dimë se ushqimi i shpejtë, nuk është…