BOB DYLAN

15 gusht 2019 | 14:20

CHARLES BUKOWSKI

Këta dy të rinj
në oborrin përballë meje
i lëshojnë pllakat e
Bob Dylanit në stereon e tyre
gjithë ditën e lume dhe gjithë natën e lume

ata ia lëshojnë zërin
deri në kupë të qiellit
dhe përnjëmend është stereo
i mirë

krejt lagjja
e dëgjon Bob Dylanin
falas

ndërsa unë e dëgjoj më së liri dhe më së miri
sepse jetoj në oborrin
përballë tyre

e dëgjoj Dylanin kur dhjes
e dëgjoj Dylanin kur shkërdhej
dhe bash atëherë kur dua t’ia fus
gjumë

ngandonjëherë i shoh ata
jashtë në trotuar
goxha të rinj dhe të këndshëm
teksa dalin për ushqim dhe
për letër higjienike

ata janë një nga çiftet
më të dashura
në lagje.

3 dhjetor 1975

DEMOKRACIA

problem, natyrisht, nuk është sistemi demokratik,
por pjesët
e gjalla që e përbëjnë sistemin demokratik.
Personin e parë që e hasni në rrugë,
shumëzojeni
filanin a
filanen me
3 ose 4 a me 30 ose 40 milionë
dhe aty për aty do ta
dini
përse gjërat mbesin jofunksionale
për shumicën prej
nesh.

Do të doja të kem ilaç për gurët e shahut që
ne e quajmë njerëzim…

ne kemi përballuar një numër ilaçesh
politike

dhe të gjithë po mbesin
boll të hajvantë për të shpresuar
se ky që e kemi

TASH
do të shërojë pothuajse
çdo gjë.

Bashkëqytetarë,
sistemi demokratik kurrë nuk ka qenë
problem, problem jeni
ju.

(Përktheu Fadil Bajraj. Marrë nga numri i gjashtë i revistës “Akademia”)

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Tregjet e aksioneve në Evropë kanë pësuar rënie të enjten,…