Dhoma e Tregtisë: Vetëm 15.9 për qind e grave janë të punësuara

23 shkurt 2023 | 17:14

Me qëllim të përmirësimit të pozitës së gruas në ekonomi dhe në tregun e punës, me target kryesor gratë e margjinalizuara për të përfituar nga mundësitë e ngritjes së kapaciteteve, Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë ishte pjesëmarrëse në paraqitjen e rezultateve të projektit “Mundësitë e përmirësuara të vetëpunësimit dhe punësimit”, i cili implementohet nga Kosova Women for Women.

DhTIK njofton se nga rezultatet e paraqitura në kuadër të këtij projekti, rezultoi se vetëm 15.9% të grave janë të punësuara, përderisa burrat të cilët kanë krijuar një marrëdhënie pune tashmë ishin në përqindje 42.8, e një nga arsyet kryesore pse përqindja e grave të punësuara është kaq e vogël rezultoi të jetë pamundësia për të gjetur një punë të përshtatshme.

“Njëkohësisht gjatë kësaj ceremonie u prezantuan objektivat, të cilat pritet të arrihen brenda periudhës trevjeçare gjatë implementimit të Fazës së II-të të këtij projekti, i cili ka për qëllim të ofrojë trajnime dhe mundësi për të ndihmuar gratë të zhvillojnë aftësi të reja, të fillojnë biznese ose të gjejnë një punë të qëndrueshme”, thuhet në komunikatë.

Ndërsa, në takimin e zhvilluar me përfaqësues të Kosova Women For Women, DhTIK ofroi përkrahjen e saj të pakontestueshme për të fuqizuar gruan në shoqëri, duke lënë të hapur mundësinë për bashkëpunim në të ardhmen.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Sot, ka ndërruar jetë profesori i Kriminalistikës i Fakultetit Juridik,…