Dy ekipe italiane në kuadër të KFOR-it dezinfektuan shkollat e Prishtinës dhe Mitrovicës

03 mars 11:31

Dy ekipe të specializuara italiane nga Komanda Rajonale e KFOR-it Perëndim, kanë kryer operacione të dezinfektimit në shkollat e Prishtinës dhe Mitrovicës.

“Aktivitetet e pastrimit dhe dezinfektimit, të koordinuara me menaxherët e shkollës dhe autoritetet lokale shëndetësore, u kryen gjatë fundjavës në mënyrë që të sigurohen kushtet për shëndetin dhe sigurinë e studentëve dhe mësimdhënësve që ndjekin shkollat çdo ditë. Të dy ekipet përbëhen nga gjashtë operatorë të trajnuar për të vepruar në mjedise të kontaminuara. Ata kanë përvojë të lartë në operacionet e mëparshme të kryera në Itali dhe jashtë saj në dezinfektimin e automjeteve, mjedisit dhe objekteve”, është bërë me dije në njoftimin e KFOR-it.

Në këtë njoftim është theksuar se misioni i KFOR-it udhëhequr nga NATO në Kosovë që nga fillimi i pandemisë Covid-19 ka ofruar ndihmë për të gjitha komunitetet në Kosovë përmes dhurimit të pajisjeve mbrojtëse personale dhe dezinfektimit të strukturave të shumta publike.

“Kjo ofrim i ndihmës shëndetësore për Institucionet në Kosovë në përballimin me emergjencën epidemiologjike të Covid-19 bëhet në mbështetje të mandatit të KFOR-it të Rezolutës 1244 të Këshillit te Sigurimit të KB të vitit 1999”, është thënë në këtë njoftim.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
“Mail On Sunday” ka humbur betejën ligjore me Meghan Markle…