Edhe shqiptari i parë që u kthye në veriun e Mitrovicës del në përkrahje të Bedri Hamzës

20 shtator 21:48

Ali Kadriu nga lagjja “Kroi i Vitakut”, i cili ishte shqiptari i parë që ishte kthyer në veriun e Mitrovicës dhe kishte nisur ndërtimin e shtëpisë në truallin e tij, ka dalë hapur në përkrahje të Bedri Hamzës.

Në një video të publikuar nga vetë Hamza, Kadriu që u kishte rezistuar pengesave të shumtave nga serbët e veriut për të ndërtuar shtëpinë në këtë lagje, ka thënë se Bedri Hamza është njeriu i duhur për Mitrovicën.

“Ishalla Bedria fiton, e merr, është njeriu i duhur për Mitrovicën, është intelektual, ka qenë guvernator i suksesshëm, ka qenë ministër i suksesshëm. Edhe e përgëzoj, ishalla e kemi përkrahjen prej tij dhe arrijmë e realizojmë qëllime të përbashkëta, se këto nuk janë qëllime vetëm të miat, por janë të Atdheut, të Kombit dhe njerëzve që kanë ra për këtë tokë, se unë vëllain e kam dëshmor të Kosovës…

Atdheu është i të gjithëve. Atdheu me inate nuk bëhet. Këtu kalaja u ngritë. Me këqyr tash që shqiptarët kanë inate, me këqyr edhe me e rrëzu, nuk rrëzohet. Se ka individë dhe ka shqiptarë që do ta ngrisin, se dem baba dem kjo tokë shqiptare është e jona dhe nuk do ta lëshojmë”, shprehet Kadriu.

Ndërsa, kandidati i PDK-së për kryetar të Mitrovicës, Bedri Hamza, Kadriun e ka quajtur shqiptar të madh.

“Ali Kadriu është shqiptar i madh. Si simbol i guximit, qëndrueshmërisë dhe vendosmërisë mitrovicase, ai ndër të parët është kthyer në tokën e tij në pjesën veriore të Mitrovicës. Të gjithë së bashku për Mitrovicën që duam, me vendosmëri, me përkushtim dhe me punë të pandalshme!”, ka shkruar Hamza.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Banorët serbë në veri të Mitrovicës vazhdojnë të protestojnë, duke…