ERËRAT NËN KRAHË TË LIRISË

13 dhjetor 2018 | 11:13

Amerikë, mike e Pavarësisë së Kosovës
Mike e popullit më të lashtë të tokës
Flamuri yt sot është edhe flamuri im
Amerikë, fatin tonë e kemi lidhur me ty

Kosovë, më e ëmbla liri e atdheut, më
e dashura, më e shtrenjta, më tragjikja
mbi ty të ranë tëra urrejtjet e fqinjëve
festo, kremto, s’e sot u bëre me ushtri!

Mbi varret pellazgo-ilire të dardanëve
Ngrihet hiri Trojës e i Akejve pellazgë
Kosovë, ti po ecë drejt majave të dritës
Erërat nën krahë ia shtojnë fuqinë lirisë

Fqinjit serb nuk i pëlqen Ushtri e Kosvës
Ata kanë urrejtje edhe kur këtej bie shi
Shqiptarët kot s´quhemi popull hyjnor
të qytetëruar jemi prej tokës së zeshkët.

Ky vend e ka kaluar kohën gjeologjike
Kosova dardane, – dashuri ka Amerikën.
Prijësit e saj; Klintonët, Bushët,Trampi,
Ollbrajtët, Engel, Sarkozitë dhe Blerët,
Janë tanët, të perëndishmit e hyjnorëve.

Amerikë, paç faqen e bardhë e nderuar
Mbi qiellin e Kosovës sot s´kemi një plagë
Zemër, ti je bekuar nga Perendia, Thoti
nga nipërit e tyre pellazgo-iliro-dardanë

Sa më tepër Amerikë nëpër vendin tim
Aq më tepër mëngjese të pasura lirie
Aq më tepër mbrëmje dashurore, aq më
shumë ekuinoks midis njeriu e natyrës

Nëpër Amerikë kaloi Pavarësi e Kosovës
Nëpër Amerikë po kalon Ushtria e jonë
Nëpër Amerikë do të kaloj Bashkimi ynë
Nëpër Amerikë do të jemi,… Amerikë !…

Atdhe Geci – Dortmund, 12. 12. 2018

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS) ka inkurajuar Kuvendin…