Erolld Belegu: Për ushtrinë jemi në koordinim me aleatët tanë

07 dhjetor 2018 | 19:08

Erolld Belegu ka thënë se çështja e krijimit të Ushtrisë së Kosovës do të jetë produkt i përbashkët të të gjitha forcave politike në vend dhe se nuk duhet diskutuar për merita.

Këshilltari i kryeministrit Ramush Haradinaj ka thënë se LDK është duke bërë deklarata populiste nga frika se meritat për krijimin e ushtrisë do të mbesin Haradinajt, njofton Klan Kosova.

“Kemi përkrahje të plotë për ushtri, pa asnjë pengesë, ushtri fuqiplotë. Kosova po bën transformimin më ligj sepse nuk i kemi 2/3 e votave nga pakicat. E vetmja diferencë është emri. FSK do ta ketë mandatin e plotë të një ushtrie, me kapacitete të limituara për shkak të fuqisë tonë”, ka thënë ai.

“Është meritë e të gjithëve. LDK ka thënë nëse dështon është meritë e juaja, nëse jo jemi krejt bashkë. Në të kaluarën në mandatin e kaluar kur kryeministri ishte nga LDK është provuar të bëhet kjo dhe ka dështuar. Për menaxhim nuk mund të na akuzojnë. FSK, Qeveria, Presidenca i kanë informuar të gjithë aleatët tanë. Ju siguroj që tërë procesi është në koordinim me aleatët kryesorë”.

Belegu është shprehur në Info Magazine se me qëllim është vendosur që votimi të bëhet më 14 dhjetor në mënyrë që paraprakisht të mbahej takimi i Ministrave të NATO-s – i mbajtur ditë më parë.

Ai ka thënë se në këtë mbledhje kanë qenë vende si Sllovakia, Rumania, Greqia dhe Spanja që e kanë kundërshtuar themelimin e Ushtrisë së

 

 

 

 

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Isa Mustafa, ka dërguar…