Franca: I papranueshëm propozimi i BE-së për bujqësi

02 maj 18:04

Propozimi i Komisionit Evropian (KE) për të zvogëluar subvencionet për 5 për qind në buxhetin 2021-2027 janë të papranueshme dhe Franca do të kundërshtojë çdo hap që prek drejtpërdrejt fermerët, ka njoftuar Ministria franceze e Bujqësisë.

Franca është përfituesja më e madhe e Politikës së përbashkët bujqësore të Bashkimit Evropian (BE).

“Për Stephane Travert, ministër i Bujqësisë, një hap i tillë është thjesht i paparamenduar”, është thënë në njoftimin e Mistrisë franceze të Bujqësisë.

Udhëheqja e Bashkimit Evropian ka propozuar të mërkurën zvogëlimin e subvencioneve duke tentuar që të promovohen politika të reja, me qëllim të përmbushjes së hapësirës pas daljes së Britanisë së Madhe nga BE-ja.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryetarja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), Valdete Daka, ka…