Gjermanisë do t’i duhen 5 milionë punëtorë të rinj

08 maj 12:06

Deri në vitin 2030 Gjermania do të ketë nevojë për pesë milionë punëtorë të rinj nga vendet tjera.

Kjo do t’i kushtojë ekonomisë gjermane 525 miliardë euro.

Ndër më të kërkuarit do të jenë punëtorët e kualifikuar, profesionistët mjekësorë dhe teknikë, si dhe hulumtuesit shkencorë.

Ky konstatim ka dalë nga studimi i kompanisë këshillëdhënëse “Korn/Ferry”.

Fjalët Kyçe:

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Ministri i Punëve të Brendshme (MPB), Bejtush Gashi, ka pritur…