Haziri ka qëndruar sot në Kumanovë për funksionalizimin e marrëveshjes ndërkufitare për tregti

29 dhjetor 2017 | 19:47

Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, i shoqëruar edhe nga kryetari i Vitisë, Sokol Haliti, kanë qëndruar sot në Komunën e Kumanovës për të finalizuar marrëveshjen e bashkëpunimit për mbështetjen e sektorit të bujqësisë dhe ngritjes së kapaciteteve prodhuese, duke organizuar tregje të vogla dhe lëvizëse për shitjen e sigurt të produkteve të freskëta nga zonat ndërkufitare.

Kryetari Lutfi Haziri ka thënë se projekti ka për qëllim nxitjen e shitjes por edhe rritje të vlerës së fitimit nga prodhimet vendore që tregut do ti ofrohen gjithnjë të freskëta.

“Kjo është një mbështetje për punën e madhe që bëjnë fermerët gjatë gjithë kohës, në punimin e tokës nga të dyja anët e kufirit, nga Komuna e Gjilanit dhe e Kumanovës”, ka potencuar Haziri

“Modernizimi i tregjeve të shitjes me pakicë dhe promovimi më i madh i produkteve të punuara nga bujku i Gjilanit dhe Kumanovës, ne i kemi tashmë në marrëveshjen e bashkëpunimit, me financimin e Komisionit Evropian në kuadër të programit IPA, në vlerë prej mbi 320 mijë euro dhe me procedura të implementimit që do të filloj në muajin janar. Është e planifikuar të organizohen trajnime për fermerë në fusha të ndryshme e konkretisht për rritjen e shitjes, organizimin e tregjeve të lëvizshme dhe gjatë të ardhmes do të punohet edhe për organizimin e përbashkët të javës së tregut ndërkufitar, ku do të marrin pjesë fermerë të dy komunave”, ka thënë pas nënshkrimit të marrëveshjes, kryetari i Gjilani Lutfi Haziri.

Edhe kryetari Haliti, por edhe kryetari i Komunës së Kumanovës, Maksim Dimitrievski, e kanë mirëpritur këtë investim që do të bëhet në këtë zonë ndërkufitare përmes programit të bashkëpunimit ndërkufitar.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Gjykatësi Beqir Kalludra është kërcënuar sot në një restorant afër…