Ja si duken kopshtet e fëmijëve në pjesë të ndryshme të botës

14 prill 2018 | 19:00

Në secilin shtet, kopshtet e fëmijëve kanë rregulla të ndryshme, dhe të vegjëlit edukohen sipas programeve të ndryshme.

Natyrisht, kanë dhe gjëra të përbashkëta, por dhe ato që i dallojnë e të cilave u jepet më shumë përparësi në shtete të caktuara.

Për shembull, në Kinë fëmijët mësojnë të përgatisin ushqim, gjermanët e vegjël mbledhin dredhëza, ndërsa brazilianët e vegjël shikojnë ndeshje futbolli.

Në vijim ju sjellim botën e fëmijëve nga pjesë të ndryshme të botës si dhe aktivitetet e tyre të veçanta.

Kinë

kopsht fem 00001

Fëmijët mësojnë të përgatisin ushqimet për festat dimërore.

Gjermani

kopsht fem 00002

Fëmijët e kopshteve dalin të mbledhin dredhëza gjatë sezonit të tyre.

Etiopi

kopsht fem 00003

Koha e drekës në një kopsht të fëmijëve në Adis Ababa.

Japoni

kopsht fem 00004

Fëmijët japonezë lexojnë letrat që u kanë dërguar bashkëmoshatarët e tyre nga pjesë të tjera të botës.

Korea Jugore

kopsht fem 00005

Ushtrimi në rast në tërmetit – fshehja nën tavolinë.

Korea Veriore

kopsht fem 00006

Valle me edukatoren.

Brazil

kopsht fem 00007

Që nga vegjëlia brazilianët mësohen të duan futbollin.

Francë

kopsht fem 00008

Në Francë, fëmijët kalojnë goxha shumë kohë duke vizatuar.

Kanada

kopsht fem 00009

Në Kanada, edukatorët preferojnë që fëmijët të kalojnë sa më shumë kohë në natyrë.

SHBA

kopsht fem 00010

Lumturia e quajtur, kopshti i fëmijëve.

Argjentinë

kopsht fem 00011

Fëmijët gjatë orës së artit.

Emiratet e Bashkuara Arabe

kopsht fem 00012

Fëmijët vizitojnë objektet e ndryshme.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Autoritetet e Kosovës nuk kanë arritur të nënshkruajnë asnjë marrëveshje…