Japonezi shpikë një fytyrë maske kundër koronavirusit

20 dhjetor 12:48

Pas një viti pandemi, një japonez ka shpikur një maskë, që edhe pse nuk mbron nga koronavirusi, është aq reale sa ngjan me një fytyrë të vërtetë.

Shuhei Okawara ka marrë tiparet e disa burrave japonezë, duke realizuar maska perfekte 3-dimensionale.

Ai ka menduar t’i nxjerrë në shitje vitin e ardhshëm, me një çmim prej 950 dollarësh për copë, në dyqanin e tij në Tokio.

Maskat janë realizuar në një printer 3D dhe Okawara mendon që kërkesa do të jetë e lartë.

Ai ka në plan që të shtojë edhe fytyra të tjera në koleksionin e tij, duke përfshirë edhe fytyra nga kontinentet e tjera.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Tahir Ahmeti, njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh drejtor…