“Java e filmit shqiptar” vjen më 17 shkurt në Kino ABC, në Prishtinë

15 shkurt 15:25

Më 17 shkurt në Kino ABC në Prishtinë, në orën 19.00. do të fillojë “Java e Filmit shqiptar”.

Mbrëmjen e parë do të shfaqet për herë të parë filmi “Skënderbeu”, i restaruruar dhe i përpunuar në laboratorët e Italisë. Janë ftuar personalitete publike dhe të kulturës, ndërsa do të vinë edhe kineastë nga Shqipëria. Pas shfaqjes së filmit do të organizohet një koktej debati.

Java do të organizohet nga Kosovafilmi (mbështetur nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sporteve) dhe Arkivi i Filmit Shqiptar.

Hyrja është e lirë.

Mbrëmjen e dytë, do të shfaqet filmi “Nëntori i dytë”, i regjisorit të famshëm Viktor Gjika (i ndjerë) dhe “Tomka dhe shokët e tij”.

Filmi “Nëntori i dytë” është restaruruar e përpunuar në SHBA.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, e ka konfirmuar…