Kaq para dha Akademia për Fjalorin Enciklopedik të Kosovës

14 janar 21:20

Për Fjalorin Enciklopedik të Kosovës, sipas profesor Milazim Krasniqit, i cili ka qenë një prej redaktorëve të këtij fjalori, janë dhënë rreth gjysmë milioni euro. 

Ai, në një polemikë me akademik Mehmet Krajën, ka thënë se ky është një projekt i dështuar. “Janë harxhuar 479.143.85 euro. Pra, afër gjysmë milionë euro! 

Ndarja e këtyre parave gjithsesi është interesante dhe në shikim të parë duket edhe abuzizve: për bordin janë paguar 45.480.00 euro, për Këshillin 22.100.00 euro. Për redaktorët janë paguar 59.065.00 euro, për anëtarët e redaksisë së të gjitha fushave janë paguar 35.000 euro. 

Për hartuesit e zërave janë harxhuar 111.307.40 euro, për lekturën 8.809 euro etj.”, ka bërë me dije Krasniqi.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Milazim KRASNIQI Sqarimi im lidhur me pozicionin në redaksinë e…