KEDS: Linjës më problematike në Gollak, po i bëhet zgjidhje

26 tetor 16:53

Fshatrat e Malësisë së Gollakut janë bërë me rrjet të ri elektrik të tensionit të mesëm, pas investimit mijëra eurosh nga KEDS.

 “Rrjeti i vjetër dhe i trashëguar më parë, kalonte në brendësi të Gollakut dhe intervenimi ishte i vështirë gjatë stinës së dimrit, duke marrë parasysh edhe pozitën gjeografike të viseve tona malore. Prandaj, përmes këtij investimi rrjeti i bartur skaj rrugës, do të ofrojë zgjidhje afatgjate të furnizimit me energji dhe do të mundësojë që kohëzgjatja e ndërprerjes së energjisë elektrike të minimizohet”, thuhet në njoftimin e KEDS, duke u shtuar se largpërçuesi Grashticë-Radashevc, ka qenë një nga linjat më problematike në Distriktin e Prishtinës. “Prandaj investimi në një largpërçues të tillë do të ndikojë dukshëm në furnizimin më kualitativ dhe stabil të energjisë elektrike për banorët e kësaj ane. Investime të tilla janë realizuar vitin e kaluar edhe në fshatrat Keqekollë, Hajkobillë e Prapashticë, duke rritur kapacitetet e furnizimit të qëndrueshëm me energji. KEDS, mbetet përherë pranë konsumatorëve, me investime e projekte të reja anekënd Kosovës”.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Trajneri Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, pritet të vazhdojë të…