KEK-u tejkalon planin e prodhimit

04 dhjetor 13:01

Korporata Energjetike e Kosovë (KEK),  ka mbyllur tremujorin e tretë të këtij viti me sukses. Përkundër situatës së vështirë të shkaktuar nga pandemia Covid-19, KEK-u ka arritur të tejkalojë planin e paraparë. Ushtruesi i detyrës së kryeshefit ekzekutiv të KEK-ut, Luigj Imeri thotë se pavarësisht vjetërsisë së makinerive për nxjerrjen e thëngjillit dhe të njësive prodhuese të energjisë, ato kanë performuar shumë mirë.

“Termocentrali Kosova A, në kuartalin e tretë ka realizuar planin e vet të prodhimit 107%, edhe përkundër vjetërsisë që ka. Në anën tjetër edhe termocentrali Kosova B ka realizuar planin e vet të prodhimit me rreth 116%. Për më tepër, funksionimi i këtyre termocentraleve bëhet edhe duke u furnizuar me qymyr, që nënkupton se nuk ka pasur kurrfarë pengese dhe divizioni i qymyrit e ka realizuar planin e vet duke i furnizuar dy termocentralet e korporatës energjetike me qymyr. Kjo nënkupton që me këtë performancë të mirë është ofruar shërbimi që është cilësor për qytetarët e vendit dhe nga kjo shihet që gjatë kësaj periudhe ka pasur një stabilitet të furnizimit të qytetarëve me energji elektrike”, deklaroi Imeri.

Falë performancës së mirë në termocentralin Kosova B, është arritur që të realizohet edhe plani i furnizimit me energji termike për “Termokosin”, e cila energji shërben për ngrohjen e qytetarëve të kryeqytetit. “Për këtë rezultat, për këtë performancë dhe për këtë punë të cilën është bërë me plotë sfida gjatë këtij viti, nuk mundem pa përmendur dhe pa i falënderuar të gjithë punonjësit e Korporatës Energjetike të Kosovës, të cilët kanë dhënë dhe kanë bërë maksimumin e mundshëm duke i kursyer kolegët e tyre, të cilët kanë qenë me sëmundje kronike, duke i liruar nga vendet e tyre të punës dhe duke u mbuluar puna nga kolegët e tyre, të cilët nuk kanë lënë të vërehet mungesa e tyre duke funksionuar ose duke punuar me kapacitet më të ngarkuar se zakonisht”, tha më tutje u.d i kryeshefit ekzekutiv të KEK-ut, Luigj Imeri.

Por, pandemia nuk ka lënë pa shkaktuar edhe probleme. Për shkak të këtij virusi dhe masave të ndërmarra, janë shtyrë projekte shumë të rëndësishme për ndërmarrjen.

“Disa projekte që kanë ndikuar edhe në projektet tona, sidomos projekti i elektro-filtrave dhe denoksit, i cili është projekt i financuar nga Bashkimi Evropian, ku nënprojektet të cilat kanë qenë projektet tona jemi detyruar që t’i shtyjmë për një vit. Deri në këtë moment që po flasim realisht objektivi është që deri në vitin e ardhshëm të fillojë ky projekt, i cili do të ndikoj drejtpërdrejtë në cilësinë dhe në operimin e këtij termocentrali sipas standardeve të Bashkimit Evropian në aspektin ambiental, por edhe në aspektin teknik”, tha ai,

U.d i Kryeshefit Ekzekutiv të Korporatës Energjetike të Kosovës, Luigj Imerika thënë se si menaxhmenti ashtu edhe punëtorët do të vazhdojnë të angazhohen që të prodhojnë energji elektrike për të gjithë qytetarët e Kosovës dhe energji termike për të gjithë banorët e Prishtinës që janë të kyçur në rrjetin e ngrohtores. / KsP

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Kryesuesja e seancës së sotme Arbërie Nagavci, ka thënë se…