“Kisha e kockave” u ndërtua nga 40 000 skelete njerëzish

12 qershor 11:00

Në zemër të fshatit çek, Kutna Hora strehon disa prej arkitekturave më të bukura në të gjithë Boheminë. Pozicionuar rreth 70 kilometra në lindje të Pragës, vendi mesjetar shfaq një vizion mbresëlënës të kulturës dhe traditës çeke.

‘Kisha e Gjithë Shenjtorëve’ ka një histori mjaft tërheqëse. Poshtë një shkalle të vogël, në dhomën më të ulët të kësaj kishe katolike, shtrihet Ossuary Sedlec, i cili zbukurohet me rreth 40 000 skelete njerëzore.

Lajme të sponsorizuara

Të fundit
Prishtinë -Pas implementimit të procesit më kompleks të kodit shtetëror…